Търси в нашата база знания!
Назад

Добавяне на изображения и мултимедийно съдържание в WordPress

Добавянето на изображения и мултимедийно съдържание към вашите статии и страници в WordPress е важна част от създаването на привлекателно и информативно съдържание. Този урок ще ви научи как да добавяте изображения, видео и аудио към вашите публикации.

Стъпка 1: Вход в администраторския панел на WordPress

  1. Отворете уеб браузър и влезте в администраторския панел на вашия уебсайт, като добавите „/wp-admin“ след уебсайт адреса (например, „yourwebsite.com/wp-admin“). Въведете потребителското си име и парола за администраторския акаунт и натиснете „Вход“.

Стъпка 2: Навигация до редактора на статии или страници

  1. След успешния вход, отидете в раздела „Публикации“ (Posts) или „Страници“ (Pages) в левия сайдбар, в зависимост от това дали искате да добавите съдържание към статия или страница.

Стъпка 3: Отваряне на редактора на статия или страница

  1. За да редактирате съдържанието на вече създадена статия или страница, кликнете върху заглавието й. Ако сте създали нова статия или страница, щракнете върху „Добавяне на нова“ (Add New).

Стъпка 4: Добавяне на изображение

  1. За да добавите изображение, позиционирайте курсора на мястото, където искате изображението да се появи в съдържанието, и след това кликнете върху бутона „Добавяне на медия“ (Add Media) над редакторското поле.
  2. В отворилия се диалогов прозорец „Мултимедия“, можете да изберете вече качени изображения или да качите ново като кликнете върху бутона „Качи файл“ (Upload Files). След като качите изображението, маркирайте го и кликнете върху бутона „Вмъкни в статията“ (Insert into post) в долния десен ъгъл.
  3. Изображението се вмъква в съдържанието, и можете да го редактирате чрез бутона „Редактиране“ (Edit) или да изтриете чрез бутона „Изтриване“ (Delete).

Стъпка 5: Добавяне на видео и аудио

  1. За да добавите видео или аудио, следвайте същите стъпки като за изображение, но използвайте бутона „Добавяне на медия“ (Add Media) и качете видео или аудио файл.
  2. След като изберете видео или аудио файл, кликнете „Вмъкни в статията“ (Insert into post), за да го добавите в съдържанието. Вашият уебсайт ще вложи вградения код за видео или аудио, който ще се възпроизведе, когато посетителите на уебсайта ви го видят.

Стъпка 6: Публикуване на статията или страницата

  1. След като сте добавили изображения, видео и аудио към вашата статия или страница и сте готови с редакцията, натиснете бутона „Публикувай“ (Publish) в десния горен ъгъл на редактора.

Стъпка 7: Преглед на уебсайта си

  1. След като статията или страницата са публикувани, проверете уебсайта си, за да видите как изглежда добавеното мултимедийно съдържание. Може да се наложи да редактирате местоположението или размера на изображенията, за да осигурите, че съдържанието изглежда добре.

Това е! Вие успешно научихте как да добавяте изображения, видео и аудио към вашите статии и страници в WordPress. Сега можете да обогатите съдържанието си с визуални и аудиоелементи, които да го направят по-привлекателно и информативно за посетителите на ваш уебсайт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържание
Вземи оферта