Търси в нашата база знания!
Назад

Как да добавите запис с DNS Zone Editor в cPanel

Цел на урока: Научете се как да добавите запис в DNS (система за имена на домейни) с помощта на DNS Zone Editor в cPanel, за да управлявате DNS настройките на вашия домейн.

Въведение: Записите в DNS имат решаващо значение за съпоставянето на имена на домейни с IP адреси и контролирането на различни аспекти на функционалността на домейна. В cPanel можете лесно да управлявате DNS записите си чрез DNS Zone Editor. В този урок ще научите как да добавите DNS запис с помощта на DNS Zone Editor в cPanel.

Стъпка 1: Влизане в cPanel

1.1. Отворете уеб браузъра си и отидете на вашия адрес за cPanel, който обикновено е във формата „https://yourdomain.com/cpanel.“

1.2. Въведете потребителското си име и паролата за вход в cPanel.

Стъпка 2: Достъп до DNS Zone Editor

2.1. В cPanel, навигирайте до раздела „Zone Editor“. Този раздел съдържа настройките и инструментите за управление на домейните ви.

Стъпка 3: Избор на домейна

3.1. В DNS Zone Editor, ще видите списък с домейните, които са свързани с вашия хостинг акаунт. Изберете домейна, към който искате да добавите DNS запис, като щракнете върху „Manage“.

Стъпка 4: Добавяне на DNS запис

4.1. В раздела „Добавяне на DNS запис,“ изберете типа на DNS записа, който искате да добавите, като например „A“ (за съпоставяне на име на домейн с IP адрес), „CNAME“ (канонично име на домейн), „MX“ (за пощенски записи) и др.

4.2. Въведете стойностите за съответния DNS запис в съответните полета.

4.3. Натиснете бутона „Добавяне на запис“ или подобен бутон, за да потвърдите добавянето на DNS записа.

Стъпка 5: Проверка на добавянето на DNS записа

5.1. След успешното изпълнение на операцията, ще видите съобщение за успешно добавяне на DNS записа.

Заключение: Сега знаете как да добавите DNS запис с DNS Zone Editor в cPanel. Това ви позволява да управлявате и настройвате DNS записите на вашия домейн, което е важно за правилното функциониране на уебсайтовете и другите услуги, свързани с домейна. Бъдете внимателни при редактирането на DNS записите, тъй като те могат да имат сериозен ефект върху работата на вашия домейн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържание
Вземи оферта