Търси в нашата база знания!
Назад

Как да изтриете допълнителен домейн в cPanel

Цел на урока: Научете се как да изтриете допълнителен домейн в cPanel, когато вече не се нуждаете от него.

Въведение: Допълнителните домейни в cPanel позволяват на потребителите да добавят и управляват повече от един уебсайт от един и същи хостинг акаунт. Възможно е обаче да настане момент, в който искате да премахнете допълнителен домейн, например, ако не използвате уебсайта повече или ако проектът е приключил. В този урок ще научите как да изтриете допълнителен домейн в cPanel.

Стъпка 1: Влизане в cPanel

1.1. Отворете уеб браузъра си и въведете адреса на вашия cPanel, който обикновено е във формата „https://yourdomain.com/cpanel„.

1.2. Въведете потребителското си име и паролата, за да влезете в cPanel.

Стъпка 2: Навигиране до раздела „Домейни“

2.1. В cPanel, навигирайте до раздела „Домейни“ или „Domains“. Този раздел съдържа всички настройки и инструменти, свързани с домейните.

Стъпка 3: Изберете допълнителния домейн, който искате да изтриете

3.1. Ще видите списък с всички добавени допълнителни домейни. Намерете този, който искате да изтриете, като щракнете върху „Manage“.

Стъпка 4: Изтриване на допълнителния домейн

4.1. Щракнете върху бутона „Remove“ или „Изтрий“.

4.2. Системата ще ви попита дали сте сигурни, че искате да изтриете допълнителния домейн. Потвърдете изтриването, като натиснете „Delete Domain“ или подобен бутон.

Стъпка 5: Проверка на изтриването на допълнителния домейн

5.1. След успешното изпълнение на операцията, ще видите съобщение за успешното изтриване на допълнителния домейн.

Заключение: Сега знаете как да изтриете допълнителен домейн в cPanel, когато вече не се нуждаете от него. Премахването на ненужни допълнителни домейни ви позволява да освободите ресурси и да поддържате по-добре уебсайтовете, които поддържате. Бъдете внимателни и се уверете, че изтривате само тези домейни, които наистина не са Ви нужни, за да предотвратите нежелани загуби на съдържание или функционалност на уебсайтовете си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържание
Вземи оферта