Търси в нашата база знания!
Назад

Как да изтриете поддомейн в cPanel

Цел на урока: Научете се как да изтриете поддомейн в cPanel, когато вече не се нуждаете от него.

Въведение: Поддомейните са част от основния домейн и се използват за организиране на уебсайта в различни раздели или за създаване на отделни подсайтове. Въпреки това може да дойде момент, в който необходимостта от даден поддомейн да изчезне и искате да го изтриете. В този урок ще научите как да изтриете поддомейн в cPanel.

Стъпка 1: Влизане в cPanel

1.1. Отворете уеб браузъра си и въведете адреса на вашия cPanel, който обикновено е във формата „https://yourdomain.com/cpanel„.

1.2. Въведете потребителското си име и паролата, за да влезете в cPanel.

Стъпка 2: Навигиране до раздела „Домейни“

2.1. В cPanel, навигирайте до раздела „Домейни“ или „Domains“. Този раздел съдържа всички настройки и инструменти, свързани с домейните.

Стъпка 3: Изберете поддомейна, който искате да изтриете

3.1. Ще видите списък със създадените поддомейни. Изберете този, който искате да изтриете, като щракнете върху „Manage“.

Стъпка 4: Изтриване на поддомейна

4.1. Щракнете върху бутона „Remove“ или „Изтрий“.

4.2. Системата ще ви попита дали сте сигурни, че искате да изтриете поддомейна. Потвърдете изтриването, като натиснете „Delete“ или подобен бутон.

Стъпка 5: Проверка на изтриването

5.1. След успешното изпълнение на операцията, ще видите съобщение за успешното изтриване на поддомейна.

Заключение: Сега знаете как да изтриете поддомейн в cPanel, когато вече не се нуждаете от него. Изтриването на ненужни поддомейни ви помага да управлявате по-добре вашето уеб пространство и да освободите ресурси. Бъдете внимателни и се уверете, че изтривате само тези поддомейни, които наистина не ви са нужни, за да предотвратите нежелани загуби на съдържание или функционалност на уебсайта си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържание
Вземи оферта