Търси в нашата база знания!
Назад

Как да създадете допълнителен домейн в cPanel

Цел на урока: Научете се как да създадете допълнителен домейн в cPanel, за да добавите нов уебсайт към вашия хостинг акаунт.

Въведение: Допълнителните домейни в cPanel позволяват на потребителите да добавят и управляват повече от един уебсайт от един и същи хостинг акаунт. Това е изключително полезно, ако искате да поддържате няколко уебсайта, но не искате да закупувате отделен хостинг за всеки един от тях. В този урок ще научите как да създадете допълнителен домейн в cPanel.

Стъпка 1: Влизане в cPanel

1.1. Отворете уеб браузъра си и въведете адреса на вашия cPanel, който обикновено е във формата „https://yourdomain.com/cpanel„.

1.2. Въведете потребителското си име и паролата, за да влезете в cPanel.

Стъпка 2: Навигиране до раздела „Домейни“

2.1. В cPanel, навигирайте до раздела „Домейни“ или „Domains“. Този раздел съдържа всички настройки и инструменти, свързани с домейните.

Стъпка 3: Достъп до опцията „Добавяне на допълнителен домейн“

3.1. В раздела „Домейни“, намерете опцията „Create a new Domain“ или „Добавяне на допълнителен домейн“ и щракнете върху нея.

Стъпка 4: Въведете информация за новия допълнителен домейн

4.1. В секцията „Добавяне на допълнителен домейн“ ще видите следните полета:

  • New Domain Name (ново име на домейна): Въведете името на домейна, който искате да добавите към вашия хостинг акаунт. Например, „mynewdomain.com“.
  • Subdomain (поддомейн): Това поле обикновено се попълва автоматично, но можете да промените стойността му, ако искате.
  • Document Root (коренов път на домейна): Този път указва, къде ще се съхраняват файловете на новия допълнителен домейн. Обикновено се попълва автоматично.

4.2. Въведете информацията за новия допълнителен домейн и убедете се, че сте избрали правилните настройки за „Subdomain“ и „Document Root“.

Стъпка 5: Създаване на допълнителния домейн

5.1. След като сте въвели информацията и настройките, натиснете бутона „Add Domain“ или „Добави домейн“.

Стъпка 6: Проверка на създаването на допълнителния домейн

6.1. След успешното създаване на допълнителния домейн, ще видите съобщение за успешното изпълнение на операцията.

Заключение: Сега знаете как да създадете допълнителен домейн в cPanel, което ви позволява да добавите нов уебсайт към вашия хостинг акаунт. Този процес е полезен, ако искате да управлявате повече от един уебсайт с един и същи хостинг акаунт. С допълнителните домейни можете да организирате и поддържате различни уеб проекти на едно място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържание
Вземи оферта