Търси в нашата база знания!
Назад

Как да създадете и управлявате категории и етикети в WordPress

Категориите и етикетите са важен инструмент за организация и разпределение на съдържанието на вашия уебсайт в WordPress. Те помагат на посетителите ви да навигират по сайта и да намират съдържание, което ги интересува. В този урок ще научите как да създавате и управлявате категории и етикети.

Стъпка 1: Вход в администраторския панел на WordPress

  1. Отворете уеб браузър и влезте в администраторския панел на вашия уебсайт, като добавите „/wp-admin“ след уебсайт адреса (например, „yourwebsite.com/wp-admin“). Въведете потребителското си име и парола за администраторския акаунт и натиснете „Вход“.

Стъпка 2: Навигация до раздела „Публикации“ и „Категории“

  1. След успешния вход, ще видите администраторския панел на WordPress. Отидете в раздела „Публикации“ (Posts) в левия сайдбар и кликнете върху „Категории“ (Categories).

Стъпка 3: Създаване на нова категория

  1. На страницата „Категории“ ще видите списък със съществуващите категории. За да създадете нова категория, въведете име за нея в полето „Име на категорията“ и, ако желаете, въведете слаг (slug), който е URL-съвместимо име за категорията.
  2. Можете да изберете също така родителска категория, ако искате да създадете подкатегория. След това кликнете бутона „Добавяне на нова категория“ (Add New Category).

Стъпка 4: Създаване на нов етикет

  1. За да създадете нов етикет, навигирайте до раздела „Етикети“ (Tags) в същия раздел „Публикации“. Въведете име за новия етикет и натиснете „Добави нов етикет“ (Add New Tag).

Стъпка 5: Свързване на категории и етикети с публикации

  1. След като сте създали категории и етикети, можете да ги свържете със съответните публикации. При създаването или редактирането на публикация, ще намерите секции за избор на категории и етикети в дясната колона на редактора.
  2. Маркирайте категориите и етикетите, които искате да свържете с публикацията.

Стъпка 6: Запазване на промените

  1. Не забравяйте да запазите промените на публикацията, след като сте добавили категории и етикети.

Стъпка 7: Преглед на уебсайта

  1. Отидете на вашата уеб страница и навигирайте до раздела с публикации, за да видите как са сортирани по категории и етикети.

Стъпка 8: Управление на категории и етикети

  1. За да редактирате или изтриете категории и етикети, можете да се върнете към раздела „Категории“ и „Етикети“ в администраторския панел.

Това е! Вие успешно научихте как да създавате и управлявате категории и етикети в WordPress. Този инструмент ви позволява да организирате и категоризирате вашето съдържание, като го прави по-лесно за навигация и търсене за посетителите на вашия уебсайт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържание
Вземи оферта