Търси в нашата база знания!
Назад

Как да създадете и управлявате потребителски профили в WordPress

Управлението на потребителски профили в WordPress е важна задача, особено ако имате множество автори, редактори и администратори на уебсайта си. В следния урок ще ви научим как да създавате и управлявате потребителски профили в WordPress.

Стъпка 1: Вход в администраторския панел на WordPress

 1. Отворете уеб браузър и влезте в администраторския панел на вашия уебсайт, като добавите „/wp-admin“ след уебсайт адреса (например, „yourwebsite.com/wp-admin“). Въведете потребителското си име и парола за администраторския акаунт и натиснете „Вход“.

Стъпка 2: Навигация до раздела „Потребители“

 1. След успешния вход, ще видите администраторския панел на WordPress. Отидете в раздела „Потребители“ (Users) в левия сайдбар.

Стъпка 3: Създаване на нов потребителски профил

 1. На страницата „Потребители“ ще видите списък със съществуващите потребители. За да създадете нов потребителски профил, кликнете върху „Добави нов“ (Add New).
 2. Попълнете всички задължителни полета за новия потребител, като включвате потребителско име, имейл адрес и парола. Можете също така да въведете допълнителни информации като име, фамилия и други.
 3. Изберете ролята на потребителя. Ролята определя нивото на достъп и права на потребителя в администраторския панел и на уебсайта. Например, можете да изберете „Абонат“ (Subscriber), „Автор“ (Author), „Редактор“ (Editor) или „Администратор“ (Administrator).
 4. Натиснете бутона „Добави нов потребител“ (Add New User), за да създадете профила.

Стъпка 4: Управление на съществуващи потребителски профили

 1. За да редактирате или управлявате съществуващи потребителски профили, кликнете върху раздела „Потребители“ и изберете потребителя, когото искате да промените.
 2. Можете да редактирате информацията на потребителя, включително ролята му, паролата и други настройки.

Стъпка 5: Настройки за пароли

 1. За да промените паролата на потребителския профил, натиснете бутона „Промяна на парола“ (Set New Password) и следвайте инструкциите.

Стъпка 6: Запазване на промените

 1. Не забравяйте да запазите промените, като кликнете върху „Запази промените“ (Save Changes).

Стъпка 7: Преглед на уебсайта

 1. Отидете на вашата уеб страница и проверете как изглеждат потребителските профили и как работи управлението им.

Това е! Вие успешно научихте как да създавате и управлявате потребителски профили в WordPress. Този процес ви позволява да създавате и управлявате потребители с различни нива на достъп и права върху уебсайта ви, като поддържате контрол и сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържание
Вземи оферта