Търси в нашата база знания!
Назад

Препращане на имейли в cPanel настройка

Цел на урока: Научете се как да настроите препращане на имейли в cPanel, за да препращате имейл съобщения от един имейл адрес към друг.

Въведение: Препращането на имейли е полезна функция, която ви позволява да получавате имейли, изпратени на един адрес, на друг адрес. Това може да бъде удобно, ако искате да централизирате вашата пощенска кутия или да споделяте информация с други хора. cPanel предоставя лесен начин за настройка на препращане на имейли.

Стъпка 1: Влизане в cPanel“

1.1. Отворете уеб браузъра си и въведете адреса на вашия cPanel, който обикновено е във формата „https://yourdomain.com/cpanel“.

1.2. Въведете вашето потребителско име и парола, за да влезете в cPanel.

Стъпка 2: Навигиране до раздела „Forwarders“

2.1. В cPanel, навигирайте до раздела „Forwarders“. Името на раздела може да варира в зависимост от версията на cPanel, но целта е да намерите настройките за имейли.

Стъпка 3: Създаване на ново правило за препращане

3.1. В раздела „Forwarders“, ще видите списък със съществуващи правила за препращане, ако такива има. За да създадете ново правило, щракнете върху бутона „Add Forwarder“.

3.2. Въведете имейл адреса, от който искате да препращате съобщенията, в полето „Address to Forward“. Например, „you@example.com„.

3.3. В полето „Forward to Email Address“ въведете адреса, на който искате да се препращат имейлите, например, „destination@example.com„.

3.4. Натиснете бутона „Add Forwarder“, „Create Forwarder“ или подобен бутон, за да запазите настройките си.

Стъпка 4: Тестване на настройките

4.1. За да се уверите, че препращането работи правилно, изпратете имейл към адреса, от който сте настроили препращане. Този имейл трябва да се препрати към указания от вас адрес.

4.2. Проверете пощенската кутия на адреса, на който сте настроили препращане, и убедете се, че сте получили тестовия имейл.

Това е! Сега сте настроили препращане на имейли в cPanel. Всички имейли, изпратени на адреса, от който сте настроили препращане, ще бъдат автоматично препратени към указания от вас адрес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържание
Вземи оферта