Търси в нашата база знания!
Назад

Създаване на статии и страници в WordPress

Създаването на качествено съдържание е ключов аспект за успешния уебсайт в WordPress. Този урок ще ви научи как да създавате статии и страници в WordPress и как да ги публикувате.

Стъпка 1: Вход в администраторския панел на WordPress

 1. Отворете уеб браузър и влезте в администраторския панел на вашия уебсайт, като добавите „/wp-admin“ след уебсайт адреса (например, „yourwebsite.com/wp-admin“). Въведете потребителското си име и парола за администраторския акаунт и натиснете „Вход“.

Стъпка 2: Навигация до секцията за съдържание

 1. След успешния вход, ще видите администраторския панел на WordPress. Отидете в раздела „Публикации“ (Posts) за статии или „Страници“ (Pages) за страници в левия сайдбар.

Стъпка 3: Създаване на нова статия

 1. За да създадете нова статия, кликнете върху „Добавяне на нова“ (Add New) под раздела „Публикации“. Това ще ви пренасочи към редактора на статии.

Стъпка 4: Работа с редактора за статии

 1. Редакторът за статии на WordPress предлага удобен начин за създаване на съдържание. Ето някои от основните функции:
  • Заглавие: Въведете заглавие на вашата статия.
  • Съдържание: В този област можете да въведете текст, изображения, видео и други медийни елементи.
  • Категории: Изберете категория за вашата статия, ако имате дефинирани такива.
  • Етикети: Добавете етикети или ключови думи, които описват съдържанието на статията.
  • Изображение за представяне (Featured Image): Добавете изображение, което ще бъде използвано за представяне на статията в списъка със статии или на началната страница на уебсайта.

Стъпка 5: Редактиране и форматиране на текста

 1. Използвайте инструментите в редактора за форматиране на текста, като заглавия, списъци, връзки и други, за да оформите вашата статия.

Стъпка 6: Публикуване на статията

 1. Когато статията е готова, можете да я публикувате, като кликнете върху бутона „Публикувай“ (Publish) в десния горен ъгъл на редактора. Ако не сте готови да я публикувате незабавно, можете да я запазите като чернова, като използвате бутона „Запази като чернова“ (Save Draft).

Стъпка 7: Създаване на нова страница

 1. За да създадете нова страница, кликнете върху „Добавяне на нова“ (Add New) под раздела „Страници“. Това ще ви пренасочи към редактора на страници, който работи по същия начин като редактора на статии.

Стъпка 8: Работа с функциите на страницата

 1. Използвайте редактора на страницата, за да добавите заглавие, съдържание, изображение за представяне и други функции, както бихте направили със статия.

Стъпка 9: Публикуване на страницата

 1. Когато страницата е готова, може да я публикувате, като кликнете върху бутона „Публикувай“ (Publish) в десния горен ъгъл на редактора.

Стъпка 10: Преглед на уебсайта си

 1. След като статията или страницата e публикувана, можете да отидете на вашия уебсайт, за да видите как изглежда съдържанието. Ако не сте удовлетворени с изгледа, можете да редактирате и променяте съдържанието по всяко време.

Това е! Вие успешно научихте как да създавате статии и страници в WordPress. Не забравяйте да публикувате качествено и актуално съдържание, което да привлича посетители и да поддържа интереса им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържание
Вземи оферта