Търси в нашата база знания!
Назад

Управление на менютата и навигацията на сайта в WordPress

Ефективната навигация на уебсайта е ключов фактор за подобряване на потребителския опит и помага на посетителите да намират лесно съдържание. В WordPress можете лесно да управлявате менютата и навигацията на вашата уеб страница. Този урок ще ви научи как да създавате и управлявате менюта в WordPress.

Стъпка 1: Вход в администраторския панел на WordPress

  • Отворете уеб браузър и влезте в администраторския панел на вашия уебсайт, като добавите „/wp-admin“ след уебсайт адреса (например, „yourwebsite.com/wp-admin“). Въведете потребителското си име и парола за администраторския акаунт и натиснете „Вход“.

Стъпка 2: Навигация до раздела „Менюта“

  • След успешния вход, ще видите администраторския панел на WordPress. Отидете в раздела „Изглед“ (Appearance) в левия сайдбар и кликнете върху „Меню“ (Menus).

Стъпка 3: Създаване на ново меню

  • На страницата „Управление на менюта“ (Menu), започнете създаването на ново меню, като въведете име за него и кликнете бутона „Създай меню“ (Create Menu).

Стъпка 4: Добавяне на страници и категории към менюто

  • В лявата колона на страницата ще видите списък със страници, които можете да добавите към менюто си. Можете също така да добавите категории и персонализирани линкове (Custom Links).
  • Маркирайте отметките до страниците или категориите, които искате да добавите към менюто, и след това кликнете върху „Добави към менюто“ (Add to Menu).
  • Добавените елементи ще се появят в дясната колона, която представлява вашето текущо меню. Можете да реорганизирате елементите чрез тяхното влачене и пускане.

Стъпка 5: Настройка на местоположението на менюто

  • В най-горната част на страницата „Управление на менюто“ ще видите настройките за местоположението на менюто. Различните теми могат да предоставят различни местоположения за менюта, като например горе, долу, в страничната лента и други.
  • Изберете местоположението, в което искате вашето меню да се появява, и натиснете бутона „Запазване на менюто“ (Save Menu).

Стъпка 6: Проверка на менюто на уебсайта

  • Отидете на вашата уеб страница и проверете менюто. Вие трябва да видите добавените страници и категории, които сте избрали, в навигационното меню на вашата уеб страница.

Стъпка 7: Промяна и редакция на менюто

  • За да редактирате менюто си, се върнете към страницата „Управление на менюто“ и променете елементите в дясната колона. Можете да добавяте нови страници, да променяте реда на елементите и да ги изтривате.

Това е! Вие успешно научихте как да управлявате менютата и навигацията на вашия уебсайт в WordPress. Навигационните менюта са важен елемент за подобряване на удобството на потребителите и насочването им към важното съдържание на вашия сайт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържание
Вземи оферта